Volledig scherm

Expositie Feed the planet officieel open in Chaam

CHAAM - Burgemeester Harrie Nuijten van Alphen-Chaam heeft vanmiddag de mail art-expositie Feed the planet officeel geopend. Er zijn in de schapenstal van de Pelicaenhoeve zestig kunstwerken te zien die per post zijn toegezonden aan kunstenaar Toon Joosen uit Chaam. Hij heeft de expositie ingericht.

Burgemeester Nuijten is ook de initiatiefnemer van deze expositie. Reden: Alphen-Chaam is volgende week gastheer van een internationale conferentie - de Cittaslow International World Assembly Alphen-Chaam 2014 - waarin vertegenwoordigers van twintig landen in de Midden-Brabantse gemeente komen praten over voedselverspilling.

Joosen stuurde onder zijn kunstenaarsnaam Mr. Colori 250 uitnodigingen de wereld rond om mee te doen aan dit mail art-project; er zijn 180 kunstzinnige bijdragen - per post - aan hem toegestuurd, uit veertig landen. Een grote variatie aan kunststijlen, technieken en visies op het thema Feed the planet leverde dat op. Te zien in een bijzondere locatie: de volledig gerestaureerde schapenstal van de familie Van den Broek die in de zomer dienst doet als culturele locatie. 's Winters staan de schapen in de stal. Dit is de eerste expositie die in de stal plaats heeft.

De expositie is tot en met 22 juni te zien in de Pelicaenhoeve, Kerkdreef 6 in Chaam. Open van donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Vrij entree.

Volledig scherm