Volledig scherm
© Thinkstock

FCK De Hommel heeft eerste overwinning binnen

DEN BOSCH - Zaalvoetbalvereniging FCK De Hommel heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op eigen veld werd het gepromoveerde ZVV Volendam in een slechte wedstrijd aan de kant geschoven: 7-6.

De ploegen waren in de Maaspoorthal als nummer laatst en voorlaatst aan het duel begonnen. Zowel FCK De Hommel als Volendam wisten tot vanavond pas één schamel puntje te verzamelen. Het was de thuisploeg die het beste uit de startblokken kwam en via Said Azarfane de leiding nam. Niet lang daarna werd een fout in de verdediging bij de gastheren direct afgeschrapt.

De jonge Raoul Noyen nam zijn team vervolgens op sleeptouw door de 2-1 en 3-1 binnen te werken. Toch moest De Hommel voor rust nog een tegentreffer incasseren.

Een eigen doelpunt van de bezoekers bracht het verschil opnieuw op 2, maar weer kon De Hommel daar niet lang van genieten. Toen de thuisploeg via doelpunten van Ismael Ouaddouh (2x) em Zouhair el Yaakoubi uitliet naar 7-3 leek de wedstrijd gespeeld.

Veelzeggend was het dat De Hommel Volendam nog liet terugkomen tot 7-6 en met samengeknepen billen uiteindelijk het einde haalde. Door de overwinning verlaten de Bosschenaren de laatste plaats.