Volledig scherm

Festival Deun en Dender voor 33ste keer naar Dommelbaorzedurp

VUGHT - Het carnavalsliedjesfestival Deun en Dender wordt zaterdag 5 november voor de 33ste keer gehouden in Dommelbaorzedurp (Vught).

Er nemen dit jaar acht clubs deel aan het gratis toegankelijke festival. Titelverdediger is 'Vruug zat laat thuis', dat vorig jaar won met het lied ‘Wè is ut mooi mee deze Daoge'. Deun en Dender wordt steevast gehouden in het eerste weekeinde van november. ,,We ontlopen daarmee de concurrentie van het Kwèkfestijn in Oeteldonk”, verklaart Ton Stappers, voorzitter van Dommelbaorzedurp.

Beste lied
De Knolderapen wonnen het Dommeldurpse festival het vaakst. De Notenkraker won in 1996 zowel Deun en Dender als het Knotskrakerfestival in Nieuwkuijk, voor het beste Brabantse carnavalslied. Ze deden dat met ‘De parel van het zuiden’, dat werd geschreven door Bert Schoot, de huidige voorzitter van het Oeteldonkse Kwèkfestijn.

Onvergetelijke ervaring
,,Een geweldige en onvergetelijke ervaring om naast Deun en Dender ook de Knotskraker te winnen”, blikt Wim de Kroon, de toenmalige zanger van de Notenkrakers, met hoorbaar plezier terug. “De Krukskes uit Oeteldonk eindigden toen tweede met ‘Unne Oetelserenade’tweede, wat ook nog steeds een geweldig nummer is.”

Het festival wordt zaterdag gehouden in zaal Elzenburg aan de Brabantlaan in Vught en begint om 19 uur met de loting.