Volledig scherm
SunGrooves 2013 thema Chinese wereld, SunGrooves 2014 thema Cuba

Festival SunGrooves feest in Cuba

Ravenstein - Voor het festival SunGrooves aankomende zaterdag wordt het stadspark in Ravenstein omgetoverd tot de Cubaanse hoofdstad Havana. Ieder jaar zet de organisatie een bepaalde cultuur centraal. Op de negende editie van elektronische muziekfestival wanen de bezoekers zich voor even op de nationale feestdag van Cuba.

Het festival is tien jaar geleden opgericht door een aantal jongeren uit Ravenstein. Wat klein begon, als een feest bij een barbecue, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend eendaags festival. Vorig jaar trok SunGrooves zo'n 1000 bezoekers, voornamelijk uit de regio Oss. Daarnaast kwamen er veel mensen uit grote studentensteden zoals Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Ron van de Water, een van de organisatoren: "een aantal jongeren van de organisatie zijn in deze steden gaan studeren, door hun netwerk komen veel mensen uit de steden naar SunGrooves.

Het stadspark in Ravenstein is sinds vorig jaar vanwege de groei van SunGrooves de nieuwe locatie van het festival. Van de Water: "Hier staan de oudste boven van de gemeente Oss. We nemen maatregelen om de bomen te beschermen door ze goed af te dekken." Voor aankomende zaterdag verwacht Van de Water rond de 1200 bezoekers. Hij geeft wel aan dat dit afhankelijk zal zijn van het weer.