Volledig scherm
© Thinkstock

Fikse toename auto-inbraken in Reeshof; 52 aangiften en 6 gestolen auto's in twee maanden tijd

TILBURG - De politie in de Reeshof in Tilburg heeft de afgelopen jaar liefst 52 aangiften van auto-inbraken mogen ontvangen. Ook werden er tussen 1 november 2015 en nu 6 personenauto's gestolen. Volgens de wijkagenten gaat het hier om een flinke toename van het aantal auto-inbraken.

Ook in de nacht van woensdag en donderdag werd er ingebroken in een auto aan de Varsseveldstraat in de Reeshof. De inbraken vonden de afgelopen maanden vooral plaats in en rondom de R-Buurt in de Reeshof en ook in de Witbrant, zegt de politie. Maar ook in de andere delen van de wijk vragen de wijkagenten burgers om alert te zijn. Wat er zoal uit de voertuigen werd gestolen, is niet duidelijk.

Hoeveelheid
De politie vermoedt dat het vooral gaat om kostbaarheden, airbags en navigatiesystemen. De politie denkt dat er niet sprake is van één dader gezien de hoeveelheid inbraken die zich in kort tempo achter elkaar voordeden. Of de diefstallen verband met elkaar houden, is ook nog niet bekend. Wel roept de politie buurtbewoners op om oren en ogen open te houden en alert te zijn.