Volledig scherm
Fort Isabella in Vught. © Google Streetview

Fort Isabella Vught decor voor muziekspektakel 'Fanfari Bombari'

VUGHT - Na buitenlocaties in Biezenmortel, Sint-Michielsgestel en Heusden strijkt de muziektheatervoorstelling Fanfari Bombari komend weekend neer op het terrein van Fort Isabella in Vught.

Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november kunnen bezoekers genieten van zo’n 1000 amateurs, lokale koren, brassband, een accordeonvereniging en een sambaband. Gerard van Maasakkers en vier professionele acteurs brengen via een muziektheatervoorstelling het verhaal van twee rivaliserende fanfares die strijden om de beste Jeroen Bosch-voorstelling. Met een verboden liefde die Gerard van Maasakkers op eigen muzikale wijze toch naar een happy end van dit muziekfeest weet te brengen. Ook voor de Vughtse burgemeester Roderick van de Mortel is een kleine rol weggelegd.

Jheronimus Bosch
De deelnemende muzikanten in Vught zijn: de Cromvoirtse Fanfare, het gemengd koor Vught Vocaal, het smartlappenkoor Onbekrommert, Harmonie Oude Post en de zanggroep Evergreen. Fanfari Bombari maakt deel uit van de manifestatie Jheronimus Bosch 500 die plaatsvindt rondom de woon- en werkplaats van Jheronimus Bosch. Op 11 december wordt het Jeroen Bosch jaar afgesloten in Den Bosch door de onthulling van het BoschBeest en een stoet van alle Fanfari Bombari-muzikanten.

Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar via de website van Fanfari Bombari. De zondagvoorstelling is uitverkocht. De voorstellingen op vrijdag en zaterdag starten om 20.30 uur. De tribune gaat een half uur voor aanvang van de voorstelling open.