Volledig scherm
Marktveldpassage Vught © Miranda van Houtum/BD

Gedupeerde winkeliers Marktveldpassage Vught 'gered'

VUGHT - Johnny van Lith, eigenaar van Supervlaai in Vught, is heel erg blij en opgelucht dat het hem gelukt is om binnen een maand een nieuw onderkomen te vinden. Na een aantal spannende weken opende hij maandag de deuren van zijn koffiehuis aan het Marktveld 10a (Sallies) naast allescafé De Gereghthof. „Dankzij het artikel in de krant”, zegt hij met een brede lach.

De Kaasstulp nam vorige week haar intrek in het pand naast d’n Hofmeester aan de Kerkstraat in Vught. Van Lith en ook Dennis Timmerman van De Kaasstulp werden eind september geconfronteerd met een plotse opzegging van het huurcontract van hun winkel in de Markveldpassage. Het winkelcentrum Marktveld wordt namelijk herontwikkeld. De winkeliers werd verzocht binnen een maand het winkelpand te verlaten.

Wanneer het gedateerde winkelcentrum Marktveld daadwerkelijk op de schop gaat, is niet bekend. Ontwikkelaar Multi Vastgoed stapte onlangs uit de herontwikkeling die nu volledig in handen is van GREEN, een onderneming van de familie Zeeman. Begin december wil het bedrijf een ontwerp klaar hebben. Architectenbureau Krier & Kohl uit Berlijn is daar verantwoordelijk voor.

Het herontwikkelingsplan omvat een combinatie van renovatie en nieuwbouw, met 1.600 vierkante meter extra winkelruimte, 58 woningen, renovatie van acht appartementen en uitbreiding van de bestaande, ondergrondse parkeergarage met zo’n 50 plaatsen voor bewoners. Parkeren voor het winkelend publiek blijft op maaiveld. Ook de locatie van het oude postkantoor wordt bij het plan betrokken.