Volledig scherm
Tim Verhoeven (rechts) in de uitwedstrijd tegen Almere City. © VI-Images

Gestopte 'dokter' Tim Verhoeven kon Memphis Depay nergens vinden

DEN BOSCH - Achilles-verdediger Tim Verhoeven trok zaterdag voor een oefenwedstrijd nog één keer het zwart-witte tricot van de Groesbeekse eerstedivisionist aan. Omdat Achilles'29 volgend seizoen overdag gaat trainen, kan de geboren en getogen Bosschenaar het profvoetbal niet langer combineren met zijn opleiding tot kaakchirurg.

De bekerwedstrijd tegen PSV van drie jaar geleden zal Verhoeven, die tegenwoordig in Nijmegen woont, nooit vergeten. "Mij werd verteld dat ik tegen een groot talent zou staan, ene Depay. Maar toen de wedstrijd begon, stond op het shirt van mijn tegenstander ‘Memphis’. Ik kon die Depay nergens vinden dus ik dacht dat hij niet mee deed. Toen er gewisseld werd en de stadionspeaker ‘Memphis Depay’ omroep, viel het kwartje pas”, lacht Verhoeven.

Volle prijzenkast

Het multitalent won de afgelopen tien jaar in Groesbeek alles wat er te winnen valt op amateurniveau. Twee seizoenen geleden maakte hij met Achilles’29 de stap naar de Jupiler League. Ondanks zijn vele studieverplichtingen (Verhoeven deed een geneeskunde- en tandartsopleiding) liet de rappe verdediger zelden verstek gaan op het voetbalveld. "Ik heb wel drie of vier keer een prijs gewonnen omdat ik de speler was met de meeste trainingen achter zijn naam."

Depay zal hij op het voetbalveld niet meer tegenkomen. De kaakchirurg maakt na de zomer waarschijnlijk de overstap naar de Nijmeegse derdeklasser Trekvogels. Een wedstrijd tegen Manchester United zal daar niet op de planning staan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement