Volledig scherm
De jerrycan van ongeveer 20 liter werd gevonden in een sloot aan de Honderdmorgensedijk in Vught. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Gevonden jerrycan in Vught toch geen drugsafval

* UPDATE 16.10 uur * DEN BOSCH/VUGHT - De jerrycan die dinsdagochtend rond half 10 in een sloot langs de Honderdmorgensedijk, op de grens van de gemeente Den Bosch en Vught, werd gevonden, blijkt toch geen drugsafval te bevatten. De jerrycan zou ongeveer 20 liter vloeistof bevatten.

De brandweer en politie kwamen ter plaatse om de jerrycan uit de sloot te vissen. Aanvankelijk dachten zij dat de vloeistof drugsafval was en afkomstig was van een xtc-lab. Volgens een woordvoerder van de politie bleek uit nader onderzoek dat het in elk gevaal geen drugsafval betreft. Wat de inhoud van de jerrycan wel was, is niet bekend.

Een deel van de vloeistaf belandde in het water. De politie maakt er verder geen werk van, maar heeft wel de gemeente geïnformeerd over de vondst. Over eventuele schade aan het milieu is niets bekend.

Drugsdumping
In december werd er aan de andere kant van Vught, bij de IJzeren Man, wel gedumpt drugsafval gevonden. Toen betrof het naar schatting zo'n 200 liter afval dat in drie vaten en verschillende zakken was achtergelaten langs de Kruishoeveweg.

Lees meer over dumpingen van drugsafval en bekijk de kaart met dumpingen op bd.nl/drugsafval.