Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de juwelier. © Sander van Gils Persburo/Sander van Gils

Gewapende overval op juwelier in Boxtel

* UPDATE 12.29 uur * BOXTEL - Twee daders hebben zaterdagochtend rond 10.00 uur een juwelier overvallen met een wapen op de Molenstraat in Boxtel. Er zijn sieraden buitgemaakt. Niemand raakte gewond.

De daders kwamen aangereden op een scooter. Eenmaal in de winkel moesten de medewerkster en de aanwezige klant op de grond gaan liggen. Er werd volgens de politie gedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De daders hebben een vitrine ingeslagen, waaruit diverse sieraden werden weggenomen. Deze werden in een tas gedaan. Het duo is weggereden door de Prins Hendrikstraat richting het station.

Scooter
​Er is een melding van Burgernet uitgegaan. Volgens de melding zijn de twee gevlucht op een scooter zonder koplamp. Die scooter is later teruggevonden in een sloot aan een zandpad. Het pad is een zijstraat van de Brede Heide nabij het kruisbeeld in Lennisheuvel.

De politie vermoedt dat de daders in een auto verder zijn gevlucht. Naar de auto is nog gezocht. Een speurhond assisteerde bij het onderzoek.