Volledig scherm
© Jack Brekelmans/Persburo-BMS

Gewapende overval op supermarkt in Tilburg; 1 persoon gewond

* UPDATE 14.23 uur * TILBURG - Op de Lidl-supermarkt aan de Bosscheweg in Tilburg is vrijdagochtend een gewapende overval gepleegd. Daarbij is een personeelslid van de supermarkt gewond geraakt. Dat meldt de politie.

Volgens de politie hebben 3 tot 4 daders de supermarkt rond 06.00 uur overvallen. De daders zijn er daarna met een onbekende buit vandoor gegaan. Meerdere politiewagens kwamen ter plaatse. Inmiddels is de parkeerplaats van de supermarkt afgezet met politielint. De technische recherche doet onderzoek.

Doodsbang
De 2 aanwezige winkelmedewerkers hebben vanuit de zaak naar de politie gebeld. Ze hadden zich verstopt in verschillende ruimtes in het pand en waren doodsbang. Een medewerker had een klap op zijn hoofd gehad en was daardoor gewond geraakt. Het personeelslid is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerster van Lidl laat weten dat het met het gewonde personeelslid naar omstandigheden goed gaat, maar dat de aanwezige medewerkers enorm geschrokken zijn. Er is slachtofferhulp ingeschakeld. De winkel is sinds het begin van de middag weer open. Over de hoogte van de buiten wilden de politie en Lidl vrijdag nog geen uitspraken doen. Het onderzoek is nog in volle gang.