Volledig scherm
© PZC

Grote controle in Goirle: drugs, wapenbezit en ongeldige rijbewijzen

GOIRLE - Bij een grote verkeerscontrole aan de Turnhoutsebaan in Goirle werd donderdagavond onder meer een mes aangetroffen, zijn er automobilisten betrapt die een slokje te veel op hadden en hadden 6 passagiers, die in een bus zaten, drugs bij zich.

De politie heeft donderdagmiddag en avond samen met de douane, 2 speurhonden en de Belastingdienst de controle uitgevoerd. 2 automobilisten werden betrapt op rijden onder invloed. Verder werden er 18 mensen met fiscale schulden gecontroleerd.

Flinke vangst
Er werd tijdens de controle gebruik gemaakt van ANPR-apparatuur waarmee kentekens van voertuigen gescand werden. Er werden 3 bestuurders aan de kant gezet die voor bij elkaar circa 1.000 euro aan boetes hadden openstaan. Ook werd bij een automobilist circa 40 gram aan softdrugs in het voertuig gevonden. 6 passagiers van bus 450 (Turnhout-Tilburg) hadden softdrugs bij zich. Een 18-jarige vrouw die 13 gram bij zich had, werd aangehouden.

Mes
De auto van een 50-jarige Tilburger werd in beslag genomen omdat zijn rijbewijs al was ingevorderd. Bij 1 automobilist trof de politie een mes in de auto aan. Verder werden er automobilisten op de bon geslingerd voor bellen achter het stuur, gladde banden, geen identiteitsbewijs en foute verlichting op de aanhangwagen.

Belastingdienst
De Belastingdienst had in totaal 18 fiscale hits. 4 auto’s zijn daadwerkelijk in beslag genomen. Op 5 auto's is beslag gelegd, eigenaren moeten binnen 4 weken betalen, anders wordt de auto alsnog ingevorderd. Er werd 7.852 euro direct geëind.