Volledig scherm
De panden in Zeeland waar het drugsmateriaal werd aangetroffen. © Marco van den Broek

Grote hoeveelheden grondstoffen voor drugs gevonden in Uden en Zeeland

UDEN/ZEELAND - De politie heeft maandag grote hoeveelheden grondstoffen voor de productie van harddrugs aangetroffen op locaties in Uden en Zeeland. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie was enkele uren bezig de aangetroffen spullen op te ruimen.

De politie startte na een tip een onderzoek in loodsen op agrarische percelen aan de Graspeel in Zeeland en aan de Canadasweg in Uden. Het is nog niet bekend of er verband is tussen de twee locaties. Er werd nog niemand aangehouden.

In de loods in Zeeland vonden agenten een groot aantal vaten met waarschijnlijk grondstoffen voor of afvalstoffen van de productie van synthetische drugs. Het gaat bij elkaar vermoedelijk om enkele tienduizenden liters. Daarbij stonden ook nog enkele pallets waarop vaten met chemicaliën stonden. Verder werden enkele gasflessen aangetroffen. Op dezelfde locatie vond de politie ook een hennepkwekerij met ruim honderd planten.

In de loods in Uden trof de politie verschillende ketels aan die vermoedelijk bestemd waren voor een nog op te zetten drugslaboratorium. Daar stonden ook vaten met grondstoffen bij.