Volledig scherm

Haaren en Vught lijnrecht tegenover elkaar over mogelijke afsluiting N65

Vught - Wat weegt zwaarder: het moeten slopen van huizen of overlast door sluipverkeer? Haaren en Vught staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om het wel of niet afsluiten van de N65 tijdens de ombouw die in 2021 start. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadscommissie in Vught.

De Haarense wethouder Eric van den Dungen meldde onlangs een afsluiting van de provinciale weg tijdens de werkzaamheden niet te accepteren. Als reden hiervoor noemde hij de overlast in de dorpen door sluipverkeer. „Belachelijk”, reageerde Guus van Woesik, fractievoorzitter van Gemeentebelangen op de uitlating van Van den Dungen. „De weg tijdens de werkzaamheden afsluiten zou voor Vught juist geweldig zijn. Nu moet er een noodweg worden aangelegd en huizen worden gesloopt. Dat is voor Vught een drama.”

Lees zaterdag meer over de discussie over mogelijke afsluiting van het N65 in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch en Meierij. Meer nieuws en achtergronden over de herinrichting in Vught zijn te vinden op bd.nl/verdieptspoor en bd.nl/n65.