Volledig scherm
De studio van de Avulo in Vught. foto Petra Dircks/BD

Harrie van Vugt stopt na 1 januari met tv-uitzendingen in Vught

VUGHT - Het einde van de huidige tv-uitzendingen van LVT Vught is in zicht. Harrie van Vugt, die de afgelopen jaren de programma’s zelfstandig verzorgde, stopt ermee. De Algemene Vughtse Lokale Omroep (Avulo FM) deelde Van Vught eerder al mee dat het van plan was de stekker eruit te trekken. Voorzitter Paul van Hees zegt dat die beslissing uit nood is genomen omdat Van Vugt zich niet zou houden aan financiële afspraken. Maar volgens Van Vugt is dat ‘een pertinente leugen’.

„Avulo FM miskent de toegevoegde waarde van LTV Televisie en overschat tegelijk haar eigen bereik als radiozender schromelijk”, aldus Van Vugt in een persbericht over het stoppen van de tv-uitzendingen.

Volgens Van Vugt ‘permitteert Avulo FM het zich om de lokale televisie ‘de maat te nemen en de stekker er uit te trekken. „Van mij had de stekker er niet uit gehoeven”, benadrukt Van Vugt. „Maar als ik de enige ben die zich het belang aantrekt van publieke lokale televisie in Vught dan wordt het tijd conclusies te trekken en dat heb ik gedaan.”

In het persbericht kondigde Van Vugt aanvankelijk aan uiterlijk 1 februari ‘terug te treden’. „Maar door de beweringen van Van Hees zou het weleens eerder kunnen zijn”, aldus Van Vugt donderdag . Donderdagavond liet hij vervolgens weten niet langer dan tot 1 januari 2017 door te zullen gaan.
Van Hees zegt dat het bestuur bespreekt of het tv-kanaal zonder Van Vugt op een andere manier kan worden benut.