Volledig scherm
Hennepkwekerij en drugslab aangetroffen in bedrijfspand Heeswijk-Dinther. © Politie Oss

Hennepkwekerij en drugslab aangetroffen in Heeswijk-Dinther (video)

* UPDATE 18:45 UUR * HEESWIJK-DINTHER - De politie heeft woensdagochtend een hennepkwekerij, chemicaliën en materialen voor het inrichten van een drugslab aangetroffen in een leegstaand pand aan de Morgenstond in Heeswijk-Dinther.

In het bedrijfspand bleken naar schatting van de politie ongeveer 1.500 planten te staan. De aangetroffen kwekerij was opgedeeld in drie ruimtes. In twee ruimtes waren hennepkwekerijen gevestigd, in een andere ruimte stuitte de politie onder meer op vaten met chemicaliën en ketels voor de productie van synthetische drugs.

Ontmanteling
De stroom voor de hennepkwekerijen werd illegaal afgetapt. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen van de politie (LFO) kwam ter plaatse voor de ontmanteling van de ruimte waarin de chemicaliën en materialen voor het inrichten van een drugslaboratorium werden aangetroffen.

Het pand is eigendom van een 46-jarige man uit Esch. In een ander bedrijfspand aan de Retselseweg in Heeswijk-Dinther, dat tot begin dit jaar ook zijn eigendom was, werd in februari 2015 een hennepkwekerij met drieduizend planten aangetroffen. Daarbij werden twee mensen gearresteerd.

Onderzoek
Het drugslab was volgens de politie niet actief. Het zou gaan om opgeslagen materialen en grondstoffen. In het bedrijfspand is niemand aangetroffen of aangehouden. De hennepplanten en chemicaliën worden door de politie vernietigd en afgevoerd.

De straat rondom het pand, waar voorheen een attractieverhuurbedrijf zat, is afgezet. Forensisch rechercheurs doen sporenonderzoek in de loods. Het onderzoek en de ontmanteling van de kwekerij zal nog zeker tot het begin van woensdagavond duren, meldt de politie.

Volledig scherm
© Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Volgens de politie stonden er naar schatting zo'n 1.500 planten. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen van de politie (LFO) kwam ter plaatse. © Bart Meesters
Volledig scherm
Drugslab en hennepkwekerij aangetroffen in Heeswijk-Dinther. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Alle aangetroffen chemicaliën en materialen voor het inrichten van een drugslab worden opgeruimd. © Bart Meesters
De politie heeft woensdagochtend een hennepkwekerij, chemicaliën en materialen voor het inrichten van een drugslab aangetroffen in een leegstaand pand aan de Morgenstond in Heeswijk-Dinther. Beelden van Bart Meesters