Volledig scherm
Meierijstad.

Herindelingsontwerp Meierijstad blijft overeind ondanks opmerkingen inwoners

SCHIJNDEL /VEGHEL/ SINT-OEDENRODE - Er zijn ruim 500 zienswijzen ingediend op het herindelingsontwerp van de nieuw te vormen gemeente Meierijstad. De colleges van de drie fusiegemeenten zien geen aanleiding het herindelingsadvies inhoudelijk te wijzigen.

Ruim 450 inwoners van Sint-Oedenrode pleitten voor uitstel dan wel afstel van de fusie. Dit onder meer omdat de voor- en nadelen niet goed gewogen zouden zijn en omdat de inwoners van de 3 gemeenten ‘niet bij elkaar passen’. De gemeente Son en Breugel geeft aan een grenscorrectie tussen Son en Breugel en Sint-Oedenrode te willen. Het gaat om het gebied dat grenst aan de bebouwde kom van Breugel en de wijk Sonniuspark. Betrokken inwoners van Sint-Oedenrode zijn juist tegen de grenscorrectie.

Onder meer inwoners uit de drie gemeenten en de gemeente Den Bosch en Bernheze reageerden positief op de plannen. Den Bosch hoopt wel dat de herindeling een toekomstig samengaan met Uden niet in de weg zal staan.

Als de drie gemeenteraden van Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel op 26 maart akkoord gaan met het herindelingsadvies kan het voor definitieve besluitvorming naar provincie en het Rijk.