Volledig scherm
Het olympisch en paralympisch team dat Nederland vertegenwoordigt in Rio. © NOC*NSF

Hoeveel medailles wint Nederland in Rio? Voorspel en win!

BRABANT - Met 242 sporters die aan 22 verschillende disciplines deelnemen is Nederland klaar om te beginnen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De grote vraag is natuurlijk met hoeveel medailles onze Nederlandse sporters huiswaarts keren. Denk jij het te weten? Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op een reischeque van 750 euro!

Als de voorspellingen van Gracenote (een sportdata bureau dat eerder Infostrada heette) kloppen dan kan Nederland rekenen op zes gouden, elf zilveren en elf bronzen medailles. Het NOC*NSF waagt zich niet aan zo'n voorspelling. „Maar”, liet chef de mission Maurits Hendrinks onlangs weten: „Topsport is niet zo ingewikkeld. Het moet elke keer beter. En in Londen wonnen we twintig medailles.”

Het recordjaar tot nu toe was 2000. Toen kwamen er 24 medailles naar Nederland.

Doe zelf een voorspelling en maak kans op een reischeque van 750 euro! Meedoen kan tot en met 6 augustus. De winnaar krijgt in de week van 29 augustus per e-mail bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Lees het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers op bd.nl/rio2016.

Op de mobiele site en app kan het even duren voordat de quiz geladen is. Een moment geduld alsjeblieft.