Volledig scherm
© Thinkstock

Hond valt politiepaard aan in Tilburg; eigenaar wordt aangehouden

TILBURG – Een agent van de bereden politie heeft woensdagavond de eigenaar van een pitbullachtige hond aangehouden in Tilburg. De man had zijn hond, die meerdere malen een politiepaard en de berijder (een agent) aanviel, niet onder controle. Dat meldt de politie

Twee surveillerende agenten te paard reden woensdag rond 20.15 uur op de Lange Nieuwstraat. Ze zagen een man op skeelers die zich liet voortrekken door twee pitbullachtige honden. De man kwam meerdere keren voorbij rijden, waardoor het paard onrustig werd. Eén van de honden rukte zich op een gegeven moment los en viel het paard aan. Het agressieve dier probeerde het paard in zijn benen of borst te bijten en hapte daarbij ook richting het been van de agent. Die probeerde vervolgens zijn dier te laten galopperen om de hond kwijt te raken, wat niet lukte.

De eigenaar van de hond probeerde zijn beest terug te roepen, maar ook dit was tevergeefs. Het politiepaard gaf de hond uiteindelijk een trap, die piepend een tuin in rende.

Agenten hielden de hondeneigenaar aan. Het dier zelf is in beslag genomen. De zaak wordt verder onderzocht. Of de agent of het paard gewond zijn geraakt, is niet duidelijk.