Volledig scherm
Ben Arends en zijn hulphond Anton. © Ben Arends

Hond van man in rolstoel mishandeld door passerende wielrenner in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De hulphond van Ben Arends is deze week mishandeld door een passerende wielrenner. Het incident met de hond gebeurde op zaterdag 23 juli ter hoogte van de Europalaan in Kaatsheuvel. Vervolgens kreeg Arends naar eigen zeggen afgelopen woensdag op de Horst zélf een tik tegen zijn hoofd.

Ben Arends is slechtziend en heeft daarom een ADL-Hulphond (algemene dagelijkse levensverrichtingen-hond).

Arends ging zaterdag met zijn hulphond Anton de bossen in voor zijn dagelijkse wandeling. ,,Opeens kwam er iemand voorbijrijden die mij een flinke tik tegen mijn hoofd gaf. Het was dezelfde man die afgelopen zaterdag tegen de kop van mijn hond Anton trapte."

Schoppen
Arends deed aangifte en sindsdien is de politie op zoek naar de wielrenner. Na het incident in het weekend zette Arends een oproep op Facebook. ,,We liepen op een tweebaans fietspad toen die wielrenner eraan kwam. Hij haalde me rechts in en schold me uit. Daarna schopte hij naar Anton."

Afgelopen woensdag zou de wielrenner nog verwensingen hebben geuit omdat Arends die oproep over de hond op Facebook zette. De politie doet onderzoek in de zaak en heeft zelf ook een getuigenoproep op Facebook gezet.