Volledig scherm
De grote berg hout in brand. © Bart Meesters

Honderden kuubs hout in brand in Heerewaarden

HEEREWAARDEN - Meerdere korpsen uit de omgeving moesten donderdagavond laat uitrukken voor een brand op de Hogewaard in Heerwaarden. Vlak bij plasticfabriek Jagtenberg Plastics stond een grote stapel hout in lichterlaaie. Tegen 00.30 was het vuur onder controle, maar volgde nog een lange periode van nablussen.

Naar schatting omvatte de stapel hout zo'n 1.000 kubieke meter omgezaagde bomen. De vlammen sloegen metershoog de lucht in en waren al voorbij de sluis van Heerwaarden te zien.

Onder meer de korpsen Maasdriel-Oost, Waardenburg, Beneden-Leeuwen en Beesd waren ter plaatse met gezamenlijk zo'n tien brandweervoertuigen. Na middernacht wisten de korpsen met behulp van een schuimblusser en een hoogwerker het vuur onder controle te krijgen. Wel leverde dit voor de kern Heerewaarden grote, mistige rookwolken op. Het nablussen van de berg smeulend hout kostte de brandweer in de nacht van donderdag op vrijdag nog enkele uren.

Omdat er eerder 's avonds ook al een brandje was gesticht bij de iets verderop gelegen sluis, vermoedt de brandweer dat ook deze brand waarschijnlijk is aangestoken.