Volledig scherm
© DAAR

Horecanieuws: foodbar DAAR opent deuren in Oisterwijk

DAAR foodbar opent vanaf dinsdag de deuren in het centrum van Oisterwijk. Deze nieuwe horecazaak aan De Lind 77 is na weken van slopen, bouwen en restylen helemaal klaar om haar gasten te kunnen ontvangen.

De keuken van de bar is internationaal en eigenaar Dave Barten wil er eigentijdse gerechten in een nieuw jasje brengen. Zo komt er een metertje brood als borrelhap op de kaart te staan: "Die wordt geserveerd op een meter lange broodplank. Dat past niet op tafel, maar dat is juist leuk." Bij alle gerechten wil hij gebruik maken van lokale en verse producten.

Gevoel van vrijheid
Barten had in eerste instantie twee andere locaties (één in Vught en één in Oisterwijk) op het oog, voordat hij bij De Lind 77 uit kwam. "We zitten qua locatie net buiten de grote loop en gaan bewust met onze prijzen iets lager zitten", vertelt de uitbater. "Ook zetten we in op minder traditioneel en meer het gevoel van vrijheid. Van een losse kaaskar en open keuken tot een verhoogde zit." Hij noemt zaken als DIT in Den Bosch en De Zwaan in Boxtel als voorbeelden en concurrenten. "Die hebben ook dat industriëlere gevoel en zetten in op dezelfde doelgroep als ik."

In DAAR is straks plek voor 50 gasten. In de zomer komt daar nog eens een terras bij waar zo'n 60 gasten een hapje en drankje kunnen nuttigen. De foodbar viert maandag zijn opening met de leveranciers en dinsdag voor de inwoners van Oisterwijk. Dan gaan de deuren om 10.30 uur open en zijn er de hele dag hapjes die geïnspireerd zijn op de gerechten van de menukaart.

Vanaf 17 februari is de foodbar vervolgens dagelijks vanaf 10.30 uur geopend voor lunch, borrel en diner.

Volledig scherm
Het pand aan De Lind 77 is een monumentaal pand. © DAAR