Volledig scherm
Soul Café in TalentSquare.

Horecanieuws: Soul Café in andere handen, wordt 'wereldrestaurant'

Do 22 dec: Het Soul Café in de plint van studentencomplex TalentSquare gaat in andere handen over. "Het wordt een wereldrestaurant, een keuken die in Tilburg nog niet bestaat", vertelt eigenaar Joost Eijkens.

door Bas Vermeer

Naar de naam en het precieze concept blijft het nog gissen, daar mag Eijkens voorlopig niks over vertellen. "Denk Europees Aziatisch." En nee: het is geen concept dat in andere steden al bestaat. "Het wordt verrassend en vernieuwend."

Eind januari start de verbouwing, die zal waarschijnlijk tot maart duren.

Soul Café
Het horecaconcept Soulfoodmarket streek drie jaar geleden in de plint aan het kersverse complex aan de Spoorlaan neer. Met binnen plaats voor 300 man, 'goed eten voor een lage prijs' en dagelijks 'wisselende keukens'. Dan weer Frans, Aziatisch of Italiaans.

"Soul Café heeft nooit gebracht wat we er van gedacht hadden", vertelt Eijkens. "Mijn payrollonderneming PEBles groeide en had steeds meer tijd nodig, daarnaast zit je toch in het kielzog van de ontwikkelingen in de Spoorzone." Volgens de ondernemer is er 'nooit geld uitgelopen'. "Maar het gaat nu over aan iemand die er 100 procent tijd in kan steken."

1 januari
Soul Café houdt overigens niet helemaal op met bestaan, aldus Eijkens. "Soul Horeca Concepts gaat gewoon door, we blijven evenementen op locatie organiseren. Ook in TalentSquare."

In januari zijn er nog verschillende evenementen in het café, al sluit het voor passanten vanaf 1 januari de deuren.