Volledig scherm
© Albert van den Boomen/BD

Huur winkeliers opgezegd; eindelijk schot in herontwikkeling Marktveldpassage Vught?

VUGHT - De winkeliers in de Marktveldpassage in Vught weten al enige tijd dat het gedateerde winkelcentrum op de schop gaat, maar de recente huuropzegging heeft hen toch verrast.

„We hebben inderdaad een kortlopend huurcontract afgesloten met een zakenpartner (Kruse & Lampo). We wisten dat ze ons de huur op konden zeggen, maar dat ze op 30 september mededelen dat we 21 oktober op moeten leveren, dat zagen wij niet aankomen", aldus Dennis Timmerman van de Kaasstulp.

Hetzelfde geldt voor Johnny van Lith, eigenaar van Supervlaai, die per 1 november het winkelpand moet verlaten. De overige winkels in de rij staan in principe al leeg en worden tijdelijk gevuld door ‘pop-up stores’. Van Lith vermoedt dat de huuropzegging te maken heeft met de herontwikkelingsplannen. „Maar tot een paar maanden geleden was er nog niets bekend en werd gezegd dat we nog wel een paar jaar konden blijven. Nu moeten we er opeens uit. Dit brengt de voortgang van mijn bedrijf ernstig in gevaar."

Al jaren wordt over de herontwikkeling gesproken, maar de eerste schop in de grond blijft nog steeds uit. Green Real Estate van textielmagnaat Jan Zeeman is eigenaar van het gedateerde winkelcentrum dat langzaamaan leegloopt. Het herontwikkelingsplan omvat een combinatie van renovatie en nieuwbouw met 1.600 vierkante meter extra winkelruimte, 58 woningen, renovatie van acht appartementen en uitbreiding van de bestaande ondergrondse parkeergarage met zo’n vijftig plaatsen voor bewoners. Parkeren voor het winkelend publiek blijft op maaiveld. Ook de locatie van het oude postkantoor wordt bij het plan betrokken.