Volledig scherm
© Thinkstock

Huurdersvereniging Boxtel spekt kas met afval

BOXTEL - Zo kan het dus ook. Huurdersvereniging Hoogheem in Boxtel opperde een half jaar geleden het plan om de ongeveer 480 huishoudens in de zeven flatgebouwen meer afval te laten scheiden. De gemeente en woningcorporatie St. Joseph pikten snel aan. Eind deze maand worden extra afvalcontainers geplaatst.

Het was de vereniging een doorn in het oog dat de flatbewoners alleen rest afval kwijt konden. Dat moest anders, aldus het bestuur, voor het milieu vooral. Maar een beetje eigenbelang zat er ook bij. De vereniging stelde namelijk meteen voor om de opbrengst van de gescheiden afvalstromen ten goede te laten komen aan de eigen kas. En ook daar gingen gemeente en St. Joseph in mee.

Aparte container
​Een aparte papiercontainer is al geplaatst. Op 30 november komen er nog inzamelbakken bij voor plastic, metalen, elektronica, metalen en verpakkingen. Textiel kunnen de huishoudens inmiddels ook apart weggooien.​ ​ Voorzitter Guus Eltink van Huurdersvereniging Hoogheem is erg tevreden over de samenwerking met gemeente en woningcorporatie.