Volledig scherm
Een selfie met Maan, een mooie herinnering voor later.... © Chris Korsten

In totaal 12 aanhoudingen na onrustige zaterdagavond in Den Bosch

* UPDATE 12.30 uur * DEN BOSCH - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Den Bosch 12 mensen aangehouden voor wat zij sfeerverziekend gedrag noemt. Het gaat daarbij om vechten, mishandeling, beledigen, intimidatie en bedreiging. De politie is op zoek naar getuigen, maar ook naar het slachtoffer van mishandeling, dat door alle commotie uit het oog is verdwenen van agenten.

Rond 02.50 uur kreeg een 18-jarige jongen een aantal klappen van een voor hem onbekende man in een kroeg aan de Parade. Hij maakte melding van de vechtpartij bij een agent op straat. Terwijl hij dat deed, herkende hij de daders, die op straat voorbij liepen. Agenten hielden een 15-jarige jongen uit Den Bosch en een 18-jarige jongen uit Vlijmen aan.

Opruien
Kort na dit incident ging het mis op andere plaatsen op de Parade: de Hinthamerstraat en de Torenstraat. Op de kruising van de 2 laatstgenoemde straten stond een man met een grote fles drank te zwaaien. Volgens de politie was hij het publiek op aan het ruien. Agenten wilden hem aanhouden voor zijn gedrag, maar hij verzette zich. De politie gebruikte pepperspray om de 26-jarige man uit Boxtel onder bedwang te krijgen. Later bleek dat deze man al een horecaverbod had.

Belediging
Enkele omstanders begonnen zich te bemoeien met de arrestatie. Zij beledigden de aanwezige politie die hen verzocht weg te gaan, dit weigerden ze. Meerdere omstanders zijn daarom gearresteerd. Agenten gebruikten een politiehond om agressieve mensen op afstand te houden. De hond werd verder niet ingezet.

Mishandeling
Terwijl de politie deze zaak aan het afhandelen was, meldde een omstander dat er op de Parade een flinke vechtpartij zou zijn. Daar aangekomen zag de politie een slachtoffer dat volledig onder het bloed zat. Volgens getuigen zou een man hem een aantal fikse klappen hebben verkocht en hebben geschopt toen hij op de grond lag. Niet veel later hield horecapersoneel de vermoedelijke dader staande nadat ze hem herkend hadden. De man verzette zich, maar de politie kon ingrijpen.

Toen de politie terug wilde keren naar het slachtoffer, bleek die te zijn vertrokken.

Slachtoffer
De politie doet nog onderzoek naar alle drie de incidenten en hoopt op hulp van mensen die in de stad waren tijdens de incidenten. Ook is zij actief op zoek naar het slachtoffer.

Volledig scherm
Meerdere agenten en voertuigen waren vannacht zichtbaar op de Parade in Den Bosch © Robert van Lith
Volledig scherm
Veel politie op de been op de Parade © Robert van Lith