Volledig scherm
Een archieffoto van de villa van Van der Valk, genomen in 1982. © ANP

Inbraak bij familievilla Van der Valk in Nuland

* UPDATE 12.05 uur * NULAND - Inbrekers hebben woensdagavond toegeslagen bij de familievilla van Van der Valk in Nuland. Medewerkers van het Van der Valk-hotel in Nuland hoorden in de avond dat er iets loos was waarop ze uitrukten naar de villa. Daar bleek dat er was ingebroken.

Volgens de politie klopt het dat er ingebroken is bij een woning aan de Rijksweg in Nuland. Daarbij zijn meerdere sieraden weggenomen. Vanwege privacyredenen wil zij niet bevestigen dat het om de woning van de Van der Valk-familie gaat.

De villa staat naast het hotel van Van der Valk in Nuland. Momenteel zou Toos van der Valk, de echtgenote van de inmiddels overleden horecatycoon Gerrit van der Valk, er samen met haar schoondochter wonen. Toos werd in 1982 ontvoerd. Na een mislukte poging om losgeld te eisen, dreigden de ontvoerders haar te doden. Uiteindelijk kwam zij vrij nadat er een bedrag van 12 à 13 miljoen gulden werd betaald. Later is er een boek over de ontvoering verschenen. Ook zou er een film worden gemaakt, maar die is nooit gerealiseerd.

Volledig scherm
De villa van familie Van der Valk in Nuland. © Roy Lazet