Volledig scherm
© Bart Meesters/Meesters Multi Media

Inbraak ontaardt in wilde achtervolging door Helvoirt

HELVOIRT - Een man wilde zondagavond inbreken op de gemeentewerf aan de Helvoirtseweg in Haaren, maar zijn plannen ontaardden in een wilde achtervolging door de politie.

De dader was bezig een container met witgoed - denk aan oude televisies en koelkasten - open te breken toen de politie een melding kreeg van inbraak. Op het moment dat agenten ter plaatse kwamen, sloeg de man op de vlucht in een kleine witte auto. Achtervolgd door politie reed hij over de N65, via het Schilderstraatje en de Lange Pad in Helvoirt, naar de Tochtakker waar hij tegen een geparkeerde auto reed.

Rennen
De man gaf zich niet gewonnen en vervolgde zijn tocht te voet. Uiteindelijk verstopte hij zich in de Van de Meerstraat in de bosjes, waar buurtbewoners hem zagen zitten. Toen de inbreker wilde vluchten, schopte een van hen hem onderuit en sprongen 6 anderen bovenop hem tot de politie arriveerde om hem aan te houden.

Cellencomplex
Er kwamen zo'n 4 politiewagens ter plaatse. De inbreker is overgebracht naar het cellencomplex in Den Bosch. De auto van de man was niet gestolen, maar is wel in beslag genomen.