Volledig scherm
De Milieustraat aan de Weteringweg in Waalwijk. © Google Streetview

Inbreker Milieustraat Waalwijk door buurtbewoner en op camera betrapt

* UPDATE maandag 3 oktober 13.13 uur * WAALWIJK - Een melding van een beveiligingsdienst leidde de politie zondagochtend vroeg naar de Milieustraat in Waalwijk. Daar betrapten agenten een 38-jarige man uit Elshout met inbrekerstuig achter een kapotgemaakt hek. De man is aangehouden.

De inbreker liep zondagochtend rond 05.30 uur rond bij de Milieustraat toen een oplettende buurtbewoonster een schijnsel van een zaklamp zag. Zij belde de politie en vertelde dat er ingebroken werd.

Agenten spotten de inbreker op camerabeelden van een beveiligingsdienst en gingen hierop een kijkje ging nemen bij de gemeentewerf aan de Weteringweg. Op het terrein vonden zij de 38-jarige man, die nog met een smoes probeerde te verklaren wat hij daar deed. Inbrekerswerktuig dat de man bij zich had en een tas met gestolen spullen verraadden echter dat hij snode plannen had, net als een hek dat geforceerd was.

De verdachte, die al vaker met de politie in aanraking was geweest, is aangehouden. De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de eigenaar.