Volledig scherm
© Thinkstock

Inbrekers laten spoor van vernieling achter in voetbalkantine Megen

* UPDATE 10.11 UUR * MEGEN - Voetbalclub Ulysses uit Megen is in de nacht dinsdag op woensdag slachtoffer geworden van inbrekers. De dieven hebben voor zover bekend niks buitgemaakt, maar lieten wel een spoor van vernieling achter.

,,Alles wat afgesloten was hebben ze opengebroken, tot de ehbo-kast toe", beschrijft voorzitter Ivo Mulders. ,,We zorgen ervoor dat er nooit contant geld achterblijft in de kantine, maar zitten nu wel met een hoop braakschade. Ik hoop dat de verzekering het meeste dekt."

Een paar jaar geleden was Ulysses ook al slachtoffer van inbraak. Net als toen zijn de inbrekers dit keer 'met de botte bijl' binnen gekomen. ,,Ze zijn het terrein op gekomen door een hek te vernielen en daarna deuren en ramen open te breken."

Ravage
Oud-wedstrijdsecretaris en clubicoon Jos van Orsouw was degene die dinsdagmiddag de ravage aantrof. Vijf stalen kasten waren opengebroken, een kassa was vernield en een muntautomaat losgetrokken. Verder zijn er ramen en deuren beschadigd. De club zoekt getuigen en beraadt zich op verdere veiligheidsmaatregelen.