Volledig scherm
© Martijn van Bijnen FPMB

Inbrekers tankstation Kaatsheuvel na zoekactie aangehouden

* UPDATE 10.38 uur * KAATSHEUVEL - Twee inbrekers zijn zondagochtend in alle vroegte aangehouden na een inbraak in een tankstation aan de Van Heeswijkstraat in Kaatsheuvel. De twee verdachten, beiden 44 jaar en afkomstig uit Schiedam en Dordrecht, konden na een korte zoekactie in de buurt worden ingerekend.

Gealarmeerde agenten zagen een man wegrennen in de richting van de Sint Josephstraat. Met diverse andere politie-eenheden stelden ze direct een onderzoek in de omgeving in en zetten de directe omgeving van de Sint Josephstraat af.

Met behulp van wakker geworden buurtbewoners kon op het dak van een woning de eerste verdachte worden aangehouden. Politiehond Duc wist met zijn hondengeleider de tweede verdachte te vinden, hij hield zich verborgen in een schuur. In de directe omgeving trof de politie bovendien inbrekerswerktuig en de buit aan.

Later in de nacht bleek er ook te zijn ingebroken in een woning in de Van Heeswijkstraat. Na een eerste onderzoek werd vastgesteld dat deze inbraak ook op het conto van de twee mannen kan worden geschreven.

De twee verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en hebben de rest van de nacht in de cel doorgebracht.