Volledig scherm
Fort Isabella in Vught. © Google Streetview

Inloophuis Ouwestomp Fort Isabella Vught maakt plaats voor versmarkt

VUGHT - Het inloophuis van de stichting Ouwestomp op het terrein van Fort Isabella aan de Reutsedijk in Vught is helemaal leeg. Woensdag zijn de laatste spullen opgehaald waaronder een oude legertruck. Zes grote tot de rand toe gevulde containers met onder meer uniformen en militaire attributen uit het huis zijn al opgehaald en tijdelijk naar een onderkomen in Grave gebracht.

Het inloophuis voor veteranen en voormalig dienstplichtig militairen was sinds 2006 op het terrein van de voormalige Isabella kazerne gevestigd. Volgens Chris Planje (68), voorzitter van inloophuis Ouwestomp, willen de eigenaren van het kazerneterrein, de Isabella Groep, geen oud-militairen meer op het terrein. ,,Ik heb begrepen dat in ons pand tijdelijk een versmarkt komt. Nu herinneren alleen nog de twee kanonnen bij de ingang van Fort Isabella aan het militaire verleden van het complex. Burgemeester Roderick van de Mortel liet me weten dat hij graag wil dat ze daar blijven staan."

Nieuwe locatie
Chris Planje betreurt de sluiting van het inloophuis op Fort Isabella maar kijkt ook vooruit. Met de gemeente heeft de voorzitter van de Ouwestomp inmiddels overeenstemming over een nieuwe locatie voor het inloophuis van zijn stichting vlakbij de voormalige Van Brederodekazerne in Vught. ,,Het wachten is nu nog op het verlenen van milieuvergunningen door de provincie. Als het aan mij ligt, gaan we zo snel mogelijk open op de nieuwe locatie."