Volledig scherm
Geffenaar Jan van Vucht (met wit overhemd) inventariseert de wensen van de Geffenaren voor de doorgaande weg. Rechts de Osse programmamanager Johan Berendsen. © Maarten van de Rakt

Inwoners Geffen houden zich in aan 'de knoppen'

GEFFEN - De inwoners van Geffen gaven dinsdagavond een klap op de eerste burgerbegroting. Ze mochten zelf 'aan de knoppen' zitten. Maar dat leidde in de woorden van wethouder Frank den Brok niet tot 'superspectaculaire' verschuivingen.

In 3 werkgroepen hebben Geffenaren zich de afgelopen maanden gebogen over het huishoudboekje 2017, dat de gemeente Oss had opgesteld. Dat bevat een budget van 8,3 miljoen.

Aan de slotbijeenkomst in De Koppellinck deed een man of 40 mee, net zoveel als bij de start. Ze zorgden ervoor dat de gemeente de trottoirs langs de Kloosterstraat en Dorpsstraat gaat fatsoeneren. Daarvoor lieten ze met een overgrote meerderheid een ander plan in de koelkast verdwijnen: het door de gemeente geplande nieuwe trottoir langs de Papendijk, naar de nieuwbouwwijk de Verlengde de Run.

Ontmoetingsplek
Daarnaast komt er een ontmoetingsplek voor jong en oud, gekoppeld aan dagbesteding en een kinder(zorg)boerderij. Daarvoor claimt Geffen 50.000 euro uit het innovatiefonds van de gemeente. De aanwezigen spraken zich massaal uit voor sporthal De Geer als locatie.