Volledig scherm
Fort Isabella in Vught. © Google Streetview

Isabella Groep Vught onderzoekt of zwembad op kazerneterrein haalbaar is

VUGHT - De Isabella Groep onderzoekt of het financieel haalbaar is om een zwembad te bouwen op Fort Isabella in Vught. „We bevinden ons in de oriënterende fase”, aldus Tjeerd Saatrube van de Isabella Groep.

Saatrube voerde over de mogelijkheden van een zwembad op het bijzondere kazerneterrein aan de Reutsedijk onlangs een gesprek met Jan Minkels van de Gestelse zwemclub Zegenwerp. „Het is interessant dat meerdere partijen, waaronder lokale zwemverenigingen, zo om zwemwater verlegen zitten”, aldus Saatrube. „Het is zeker de moeite van het onderzoeken waard of we zaken aan elkaar kunnen koppelen. Waardoor een zwembad wellicht haalbaar zou kunnen zijn.”

Samen met compagnon Olivier Koning kocht hij een jaar geleden het bijzondere kazerneterrein aan de Reutsedijk in Vught om dit om te vormen naar CitaBella (mooie stad). Een soort mini-maatschappij waar bewoners en bezoekers kunnen werken, leren, zorgen en recreëren in de directe omgeving.

Op het historische complex komen woningen voor 55-plussers, studenten, mensen met een beperking, een hotel en mogelijk een huis voor dementerenden. Met daarnaast ruimte voor bedrijven, horeca en toerisme.