Volledig scherm
Bewoners van de straat Molenwieken ervaren veel overlast. © Google Streetview

Jeugd terroriseert Veghels centrum; politie gaat extra controleren

VEGHEL - De politie moest dinsdagavond in het centrum van Veghel optreden tegen hangjeugd, nadat er meerdere meldingen van overlast binnenkwamen. Volgens de politie is het 'flink raak' in de straat en op het plein Molenwieken en hebben buurtbewoners veel last van 's avonds rondhangende jongeren, die vernielingen plegen en voorbijgangers mishandelen.

Dat laat de politie op haar facebookpagina weten. Buurtbewoners maakten dinsdagavond melding van overlast, waarop politieagenten een kijkje gingen nemen. Twee jongeren konden geen legitimatiebewijs laten zien en werden aangehouden.

De politie heeft maandagavond een persoon aangehouden die iemand eerder op de avond had mishandeld. Die mishandeling was op camerabeelden terug te zien. Dezelfde avond zijn ook rolluiken vernield. Toen agenten de jongeren probeerden aan te spreken, gingen ze er vandoor.

De gemeente Veghel is met de politie in gesprek om de overlast tegen te gaan. De politie geeft aan extra te controleren en vraagt omwonenden om aangifte te doen, zodat de jongeren strafrechtelijk vervolgd kunnen worden.