Volledig scherm
© ANP

Jonge kassadief steelt uit Bossche winkel op Uilenburg

DEN BOSCH - Een jonge winkeldief heeft zaterdagmiddag de complete kassa gestolen bij wijnwinkel Proef aan het Uilenburgstraatje in Den Bosch. Hij kwam net na sluitingstijd binnen toen eigenaar Rick Lennertz achter in de winkel met een groepje bezig was aan een proeverij.

Lennertz hoorde het kabaal van het geruk aan de kassalade en ging snel kijken. Hij zag dat de man de kassa los trok en plunderde en rende vervolgens achter hem aan. Maar de dief sprong op zijn fiets en Lennertz kon hem niet meer inhalen. Hij fietste richting Uilenburg.

Zijn zus Maud Lennertz is mede-eigenaar van Proef en zegt dat ze wel een beetje zijn geschrokken. ,,Gelukkig is er niemand bedreigd. Ik was er net uitgelopen om wat wijnen weg te brengen om de hoek. Toen ik na een paar minuten terug kwam stond Rick al met de politie te bellen." De schade is nog niet bekend, maar ze denken dat het wel zal meevallen. Omdat er in de zaak een camera hangt zijn er duidelijke beelden van de dader. Ook op de facebookpagina van Proef, waar de dader is afgebeeld, wordt gereageerd op de diefstal.

De dief is volgens de winkeliers nog geen bekende van de politie. Er is aangifte gedaan van diefstal en de camerabeelden zijn aan de politie gegeven. Proef is sinds drie jaar gevestigd op de Bossche Uijlenburg en heeft niet eerder zo'n voorval meegemaakt.