Volledig scherm
© Rob Bouwman

Kampong deelt tikje uit aan HC Den BoschDEN BOSCH - Het is de hockeymannen van Den Bosch niet gelukt om ook Kampong te verslaan. De club uit Utrecht was met 3-5 te sterk voor de Bosschenaren, die zege al in de eerste helft verspeelden.

De thuisploeg, die nog wel op voorsprong kwam via Arjen Lodewijks, had het erg moeilijk met de hoge druk van Kampong in de eerste helft. Het leek bij vlagen wel of de Bossche defensie openhuis hield. De Bosschenaren kwamen er dan ook nauwelijks aan te pas tegen een Kampong dat zowel over links als rechts soepel combinerend het doel van Den Bosch wist te vinden.

In de tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt worden. Den Bosch leek dat te beseffen en zocht energieker de aanval, maar het was Kampong dat uit een messcherpe counter 1-4 scoorde. Daarna leken de Utrechters het wel te geloven. Ze zakten in op eigen helft en lieten Den Bosch het spel maken. Dat stelde Sebastièn Dockier in staat de 2-4 te scoren. Kampong zocht vervolgens weer meer de aanval met de derde treffer van Constantijn Jonker tot gevolg. In het slot tekende Dockier nog voor de 3-5 uit een strafcorner. Sander de Wijn en Martijn Havenga maakten de overige doelpunten voor Kampong.