Volledig scherm
Meerdere hulpdiensten rukten uit. © Mathijs Bertens/ Stuve fotografie

Kettingbotsing op A27 bij Nieuwendijk; rijstrook weer vrij

* UPDATE 15.48 UUR * NIEUWENDIJK – Twee automobilisten zijn dinsdagochtend gewond geraakt toen zij op de A27 bij afrit Nieuwendijk van achteren werden aangereden door een vrachtwagen. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. De snelweg was door het ongeluk lange tijd volledig afgesloten in de richting van Gorinchem. Rond 14.45 uur was de weg weer vrij.

De slachtoffers stonden bij Nieuwendijk in de file voor de Merwedebrug, richting Utrecht. De vrachtwagenchauffeur had niet in de gaten dat het verkeer stilstond en ramde de personenwagens. Omdat er sprake was van beklemming, rukte de brandweer uit. Ook landde er een traumahelikopter. De betrokken vrachtwagenchauffeur is door de politie meegenomen voor een verklaring.

​File
Door het ongeluk ontstond er een file tussen Geertruidenberg en Nieuwendijk. Rond 11.30 uur bedroeg de vertraging drie kwartier. De ANWB meldde aanvankelijk dat de weg rond 15.15 uur weer vrij zou zijn. Even voor 14.45 uur stelde Rijkswaterstaat echter alweer één rijstrook open. De andere rijbaan blijft gesloten vanwege de haarscheurtjes in de Merwedebrug.

Het verkeer richting Utrecht werd aangeraden Waalwijk te volgen en via de A59, A2 en A15 te rijden. Ook nadat de rechterrijstrook weer vrij was, bleef deze omleiding van kracht, met name voor vrachtverkeer.

​Wegleiden
Direct na het ongeluk werd het verkeer achter het ongeluk weggeleid. Nadat de auto's weg waren, werd de weg vanaf knooppunt Hooipolder afgesloten om ook het vrachtverkeer te kunnen laten keren.