Volledig scherm
© Frans Bosscha

Kind (1,5) nog nachtje in ziekenhuis na aanrijding in Schijndel

* UPDATE 16.35 uur * SCHIJNDEL - Het kind van anderhalf dat donderdagmiddag aan de Diepenbrockstraat in Schijndel werd aangereden heeft geen ernstig letsel, maar blijft voor de zekerheid nog een nachtje in het ziekenhuis.  De 89-jarige bestuurster van de auto reed aanvankelijk door na de aanrijding, maar kon later worden achterhaald en is mee naar het politiebureau genomen.

Het meisje werd rond 12.00 uur aangereden. Willy van Heeswijk, die tegenover de woning van het kind en haar moeder woont, hoorde rond die tijd gegil en vloog daarop naar buiten, enkel gehuld in zijn onderbroek. Volgens hem was de moeder boodschappen uit de auto aan het laden toen het meisje de weg opliep en daarbij werd aangereden. Van Heeswijk belde 112, waarna de moeder met het meisje naar het nabij gelegen grasveld liep.

Gewond
,,Het schoentje van het meisje lag aan de andere kant van de weg", vertelt Van Heeswijk, die EHBO'er is. ,,En haar beentjes lagen niet zoals ze moeten liggen." Ook had het meisje een open hoofdwond. Die heeft Van Heeswijk met een natte doek schoon gedept. Het meisje is even later samen met haar moeder per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar zij is nagekeken. Ze is niet ernstig gewond geraakt, maar blijft voor de zekerheid nog een nachtje ter observatie in het ziekenhuis..

Burgernet
De automobiliste reed na het ongeluk door waarna de politie met spoed naar de bestuurder op zoek ging. Daarbij werd er ook een Burgernet-melding verstuurd. Rond 13.45 uur werd er gemeld dat de auto gevonden en dat ook de bestuurster aangetroffen is. De politie meldt dat de 89-jarige vrouw niet is aangehouden, maar wel als verdachte meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring.

Volledig scherm
Willy van Heeswijk hoorde het gegil van het meisje en ging haar direct helpen. © Robèrt van Lith/BD