Volledig scherm
© Robèrt van Lith/BD

Kinderen raken gewond bij spelen op glijbaan in Schijndel

* UPDATE 14.07 uur * SCHIJNDEL - Hulpdiensten zijn vrijdag aan het begin van de middag massaal uitgerukt naar de Vlagheide in Schijndel. Achteraf bleek de melding mee te vallen.

Meerdere ambulances, brandweereenheden en de politie rukten rond 12.20 uur uit naar het terrein waar dit weekeinde de Hell's Highway Run wordt gehouden. Daar waren vrijdag ongeveer 1000 kinderen van basisscholen en middelbare scholen aanwezig. “Na de eerste run meldden verschillende kinderen zich bij de ehbo”, aldus Natascha Kleyn, woordvoerster van het evenement.

De kinderen zouden brandwondjes hebben opgelopen bij het glijden van een glijbaan en het kruipen door een tunnel. Ze zijn op het terrein en bij huisartsen in de omgeving behandeld. De tunnel en glijbaan zijn direct na de meldingen gesloten.

Misverstand
De hulpdiensten waren massaal naar de Vlagheide gekomen. “Het was een miscommunicatie dat zoveel hulpdiensten uitrukten”, zegt politiewoordvoerder Bart Vaessen. De hulpdiensten onderzoeken nog hoe het misverstand kon ontstaan. “Maar laat dit een goede oefening zijn.”

Ook burgemeester Jetty Eugster heeft poolshoogte genomen op het terrein. Ze heeft daar onder meer overleg gehad met de hulpdiensten.

Volledig scherm
Burgemeester Jetty Eugster heeft ter plaatse overlegd met de hulpdiensten. © Bart Meesters/Meesters Multi Media