Volledig scherm
© Taina Monteiro

Kinderen van de Schutse in Zaltbommel geschrokken van inbraak; organisatie baalt als een stekker

ZALTBOMMEL - Gezinshuis de Schutse in Zaltbommel baalt behoorlijk van een inbraak donderdagochtend. De Schutse, gevestigd aan het Kerkplein, is een huis voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. De leiding zegt dat de 6 kinderen erg geschrokken zijn van de inbraak.

Het is niet de eerste keer dat hier wordt ingebroken. De buit bestond dit keer onder meer uit paspoorten en ID-bewijzen van de kinderen en de leiding, een telefoon, laptops, geld, en een portemonnee.

De inbraak vond plaats om 05.30 uur in de ochtend. De dader zou zijn gezien door buurtbewoners en vluchtte in de richting van de Nieuwstraat en de Boschstraat in Zaltbommel.

Overstuur
De organisatie is de hele dag bezig geweest met het kalmeren van de kinderen. ,,Hij hoorde dat er werd ingebroken, de luiken zijn vernield, die politie moest worden gebeld, de buren stonden binnen; hoe leg je dat uit aan een puber met autisme?", schrijft de organisatie op haar Facebook. ,,We hebben een paar uur beneden gezeten."

Het gespaarde geld dat bestemd was voor een nieuwe trampoline, werd ook ontvreemd. De politie heeft nog niemand aan kunnen houden en roept getuigen op zich te melden.