Volledig scherm
ANP

'Klaas Otto verdacht van beramen liquidatie'

BREDA / BERGEN OP ZOOM - Oud-No Surrender-baas Klaas Otto uit Bergen op Zoom wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een liquidatie. Dat bevestigt woordvoerder Wim de Bruin van het Landelijk Parket, dat (inter)nationaal georganiseerde misdaad bestrijdt.

Wie het beoogd slachtoffer was, kan De Bruin niet vertellen. De woordvoerder zegt wel dat er in deze zaak niemand is geliquideerd en dat het om het maken van plannen ging. Volgens De Bruin is verder niemand aangehouden. Meer details over de verdenking wil hij niet geven.

Hij bevestigt dat de rechter-commissaris in Rotterdam gisteren heeft bepaald dat de aanhouding niet onrechtmatig was.

Volgens Erik Thomas, de advocaat van Otto, is justitie aan het doordraven. „Ik kan nu niet veel zeggen, omdat mijn cliënt in beperkingen vastzit. Donderdag wordt dat anders en dan zal ik een boekje opendoen. De soep wordt ook deze keer niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend.”

De rechter-commissaris beslist donderdag namelijk of de hechtenis van Otto wordt verlengd. De 48-jarige Otto is vrijdag in zijn cel aangehouden in opdracht van het landelijk parket. Hij was vorige week dinsdag aangehouden, omdat de Bergenaar werd verdacht van brandstichting, afpersing en witwassen.

Vrijdag kreeg hij aanvankelijk van de rechter-commissaris te horen dat hij maandag naar huis zou mogen. Er waren niet genoeg ‘ernstige bezwaren’ om hem vast te houden. Diezelfde avond is hij, in zijn cel, opnieuw aangehouden.