Volledig scherm
© Klaus Ross Centrum

Klaus Ross leidt in Moers een anoniem leven

MOERS - In zijn woonplaats Moers leidt de omstreden natuurgenezer Klaus Ross een anoniem leven, blijkt uit een bezoek van het Brabants Dagblad aan het Duitse stadje. Zelfs een van zijn buren kent hem niet echt. „Ik zie hem hier weleens. Maar verder weet ik niets van hem.”

Ross blijkt überhaupt geen opvallende aanwezigheid in de straat waar hij woont. De meegebrachte foto roept nergens herkenning op. Niet bij de shoarmatent naast zijn woning, niet bij de kapper verderop, niet bij de Turkse stoffenwinkel tegenover en ook niet bij een reisbureau. „Ik woon en werk hier al vijftien jaar, maar kan u vertellen dat ik deze man nog nooit heb gezien”, zegt de Turkse eigenaar. Een deur verder, voor een café, lijkt het eindelijk raak. „Volgens mij heb ik deze man deze week zien lopen”, zegt een van de bezoekers. „Maar wie het is, weet ik niet.” Geen beroemdheid
Klaus Ross, die in Nederland al een paar weken het nieuws bepaalt, blijkt in eigen woonplaats geen beroemdheid. Het nieuws over de verdachte dood van zeker drie patiënten die zijn alternatieve kankerkliniek veertig minuten verderop bezochten, is hier niet ingeslagen als een bom. „Hoe heet hij, Klaus Ross?”, zegt een medewerkster van de bibliotheek. „Nee, zegt me niets.”

De Duitser is nog altijd op vrije voeten. Volgens de autoriteiten is de verdenking tegen hem, dood door schuld, niet zwaar genoeg om een arrestatiebevel tegen hem uit de vaardigen.

Zaterdag in het Brabants Dagblad een uitgebreid verhaal over Klaus Ross, zijn leven in Moers en de reden waarom hij nog steeds op vrije voeten is.

Meer over de praktijk van Ross op bd.nl/klausross

Volledig scherm
Het complex waar Ross woont.