Volledig scherm
De politie rukte met meerdere auto's uit. © Peter van Erp/BD

Klopjacht op inbrekers in Oss; al twee verdachten in de boeien

* UPDATE 15.35 UUR * OSS - De politie heeft na inbraakmeldingen aan de Brucknerlaan en de Hescheweg in Oss donderdagmiddag al twee verdachte mannen kunnen aanhouden. Naar een derde wordt nog gezocht in de omgeving.

Van één inbraak in een woning aan de Brucknerlaan was bij de politie al melding gemaakt, toen de bewoner van een pand aan de nabijgelegen Hescheweg plotseling drie vreemde mannen bij hem naar binnen zag kijken. Hij besloot onmiddelijk de politie te bellen.

Klopjacht
Eén verdachte die wegwandelde over de Hescheweg richting pompstation kon al vlot in de kraag worden gevat, na een klopjacht met meerdere politieteams kon ook een tweede in de nabije omgeving uit de bosjes worden geplukt. Naar de derde man was de politie donderdagmiddag nog op zoek.

Aan de Hescheweg stond op dat moment een auto geparkeerd, waarvan na het checken van het kenteken de eigenaar bekend bleek te staan als vuurwapengevaarlijk. Omdat de auto van de inbrekers zou kunnen zijn, besloot de politie voor de zekerheid de omwonenden te waarschuwen met behulp van een burgernetbericht. Vanwege het mogelijke vuurwapen, adviseerde de politie zo omwonenden om zelf geen actie te ondernemen maar meteen 112 te bellen.

Volledig scherm
Politiehonden worden ingezet om de inbreker op te sporen. © Peter van Erp/BD