Volledig scherm
De Knolderapen met links zanger Olav Pijnenburg en daarnaast Jaap van der Heijden. © Kees van der Zandt

Knolderapen winnen 33 ste editie Deun en Dender Dommelbaorzedurp in Vught

VUGHT - De Knolderapen wonnen zaterdagavond met overmacht en volkomen verdiend de 33ste editie van Deun en Dender, het carnavalsliedjesfestival in Dommelbaorzedurp (Vught). Het winnende nummer ‘Vier daoge’, met verve gezongen door Olav Pijnenburg en Jaap van der Heijden, stond als een huis, klonk als een klok en sloeg meteen goed aan bij het publiek in zaal Elzenburg in Vught.

Het winnende lied klinkt met de hangende en pakkende dreun onmiskenbaar Oeteldonks en zou op het Kwèkfestijn van komende zaterdag in de tent bij Theater aan de Parade in Den Bosch niet misstaan. Niet onbegrijpelijk want het lied van ‘de Knollen’ is geschreven door Theo Burgerhof, die met De Henkies al twee keer de Kwèk won, en gearrangeerd door Jos van Zandbeek, lid van de Knolderapen maar ook actief voor drievoudig Kwèkfestijnwinnaar Veni Vidi Vici.

Tweede werd de onbevangen spelende groep Deesjavu, die tevens de aanmoedigingsprijs won. Titelverdediger Vruug zat laot thuis werd derde. De presentatieprijs ging naar Net Zat.

Hoewel De Knolderapen Deun en Dender al talloze malen won waren de leden toch heel blij met deze overwinning. ,,We zijn ontzettend trots dat we hebben gewonnen”, vertelde zanger Jaap van der Heijden, die zaterdag met een deel van zijn club De Henkies begeleidt op het Kwèkfestijn in Oeteldonk.