Volledig scherm
Brand in opslagloods in Haghorst. © Jeroen Verhelst

Lage Haghorst afgesloten om vrijgekomen asbest bij brand

* UPDATE 20.58 UUR * HAGHORST - Bij de brand in een opslagloods van Reyrink in Haghorst is asbest vrijgekomen. Er zijn ook asbestdeeltjes terechtgekomen op het tegenoverliggende weiland en op de openbare weg. In verband hiermee is de Lage Haghorst afgesloten tussen sportpark De Haan en de Witvenstraat.

De brand brak rond twee uur uit, ruim drie kwartier later werd het sein brand meester gegeven. In de loop van de middag is gestart met het opruimen van de asbestdeeltjes. De verwachting is dat de werkzaamheden in de loop van donderdag zo ver zijn gevorderd dat de openbare weg weer kan worden opengesteld. De brandweer heeft ook roetdeeltjes laten onderzoeken die terechtgekomen zijn in de dorpskern van Haghorst. Daarbij is vastgesteld dat deze geen asbest bevatten.

Dieseltank
Toen de brand uitbrak, werd vrijwel direct opgeschaald naar 'grote brand'. De brandweer richtte zich op het voorkomen van uitbreiding naar naastgelegen objecten, met name op een opslagtank van diesel die naast de loods staat. De Veiligheidsregio adviseerde mensen in de directe omgeving ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rookontwikkeling.

Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Volledig scherm
Brand in opslagloods in Haghorst. © Bertrand Verhelst