Volledig scherm
Ook langs de Dorpenweg stonden vaten. © Marcofotografie

Lekkende vaten verspreid over verschillende plaatsen in Herpen

* UPDATE 10.03 uur *HERPEN - Een tiental kleine witte vaten ligt verspreid over de Wooijstraat in Herpen. Ook langs de Scheenweg is een groot aantal vaten gevonden, net als een enkel vat langs de Dorpenweg. De brandweer onderzoekt of het gaat om drugsafval. 

Langs de Wooijstraat zouden zo'n 13 vaten in de berm langs de weg liggen. Sommige daarvan zijn kapot en de vloeistof lekt op straat. Daarom heeft de brandweer de straat afgesloten voor publiek.

Gevaarlijk
Brandweermannen controleren alle vaten om te zien welke kapot zijn en welke niet. De kapotte worden als 'gevaarlijk' bestempeld. Ook wordt er onderzocht of er daadwerkelijk gevaarlijke stoffen in deze vaten zitten.

Scheenenweg
Langs de Dorpenweg stond ook een enkel vat in de berm, maar de meeste vaten werden iets later op de ochtend gevonden op de Scheenenweg. Van de aansluiting op de Wooijstraat tot aan de Elsstraat staat vrijwel om de twee a drie meter een jerrycan langs de weg. Ook hier lekten verschillende vaten, waarbij een indringende lucht vrijkwam.

De gemeente gaat de wegen afzetten met hekken. Een specialistisch bedrijf komt de chemicaliën opruimen. Wat er precies in de vaten zit is nog onbekend.

Volledig scherm
De brandweer controleert de vaten op de Wooijstraat in Herpen op gevaarlijke stoffen © Marcofotografie