Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © Eveline van Elk

Lijst Blanco waarschuwt Meierijstad voor leegstaande stallen

VEGHEL - De politieke partij Lijst Blanco waarschuwt gemeente Meierijstad voor een grootschalige verloedering van de buitengebieden als niet nu al goede plannen worden gemaakt om de leegstand te lijf te gaan.

Luc van den Tillaart van Blanco baseert zich op een rapport van Alterra uit Wageningen. Daarin wordt gesteld dat Meierijstad in 2030 ruim 375.000 vierkante meter stallen leeg heeft staan. Dit als gevolg van onder meer gebrek aan opvolgers, het niet kunnen vinden van kopers voor grote stallen en een slecht toekomstbeeld voor inkomens van boeren.

Creativiteit
Blanco wijst er op dat er nu plannen gemaakt moeten worden. Want niet overal kun je caravanstallingen in stoppen. Er zal meer creativiteit nodig zijn. Aan de randen van de dorpen is woningbouw een optie, sloop van stallen met dito asbestdaken zal ook moeten gebeuren. Hier en daar wellicht groepsaccommodaties voor arbeidsmigranten of andere oplossingen. Blanco hoopt dat het nieuwe college daar plannen voor bedenkt. Want het probleem wordt tot aan 2030 steeds groter.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement