Volledig scherm
Maarten Brekelmans © Beeld Werkt

Maarten Brekelmans stopt met ijshockeyen

TILBURG - Maarten Brekelmans stopt met ijshockeyen. De 24-jarige aanvaller van Trappers zet na zes seizoenen een punt achter zijn loopbaan. De Tilburgse forward wil zich buiten de ijsbaan gaan ontwikkelen.

„Natuurlijk was het een lastige beslissing, want ik weet wat ik opgeef”, zegt Brekelmans. „Ik ga de jongens, de ijsbaan en het wekelijks spelen voor 2000 fans zeker missen.” De geboren Amerikaan stelt dat Trappers sinds zijn terugkeer uit de VS ‘als een rode draad’ door zijn leven liep. „Ik ben er alleen van overtuigd dat ook buiten het ijshockey een heel mooie carrière voor mij in het verschiet ligt. Daar kies ik op dit moment heel bewust voor”, aldus Brekelmans, die eind deze maand een financiële opleiding hoopt af te ronden op de Tilburg University.

Debuut
Brekelmans debuteerde in het seizoen 2010-2011 onder hoofdcoach Theo van Gerwen bij Trappers. In 304 wedstrijden tekende de aanvaller voor 119 punten (55 goals en 64 assists). Als speler van Trappers werd hij twee keer kampioen van Nederland, veroverde hij viermaal de nationale beker en was hij afgelopen jaar de beste in de Duitse Oberliga. Brekelmans is vooralsnog de enige Nederlander die dit niet terugkeert bij Trappers.