Volledig scherm
Maartje Krekelaar © Robert Sanders

Maartje Krekelaar moet Jong Oranje naar WK-goud leiden

DEN BOSCH - Liefst zeven speelsters van HC Den Bosch spelen vanaf donderdag met Jong Oranje op het WK in Chili. Maartje Krekelaar voert de troepen aan.

De laatste weken zijn zwaar geweest voor Maartje Krekelaar. Zondags een wedstrijd spelen met HC Den Bosch, op maandag en dinsdag volle bak met Jong Oranje trainen op Papendal en daarna weer de voorbereiding op de volgende competitiewedstrijd in bij Den Bosch. Maar nu de winterstop is aangebroken en Jong Oranje veilig in Chili is aangekomen, kan de 21-jarige hockeyster zich volledig richten op het WK. "Het is moeilijk om je op twee dingen tegelijk te focussen, zeker als je iedereen tevreden wil houden”, zegt Krekelaar over het pittige programma dat zij in aanloop naar het WK heeft afgewerkt.

„Je wil per se drie punten met Den Bosch halen en daarna moet je je weer richten op Jong Oranje. Dat is lastig, maar met elkaar (de zeven Den Bosch-speelsters, red.) hebben we dat zo goed mogelijk geprobeerd te doen. Na twee dagen keihard trainen op Papendal was het soms zwaar om ook weer honderd procent te geven bij Den Bosch. Maar als de zin er even niet was, pepten we elkaar zo op dat we toch tot het uiterste gingen”, zegt Krekelaar in het Brabants Dagblad van woensdag 23 november.